Loading PageLoader
Text Smaller Text Bigger

600CC

U krijgt bij AMR Hazekamp hoofdzakelijk prive les. Samen met een goede vriend les volgen kan ook, maar dan moeten we wel zorgen dat het niveau gelijk blijft. De rijlessen worden gegeven met een Kawasaki ER 600 voorzien van ABS. Ik rijd er zelf altijd op een volgmotor mee. Hierdoor kan ik duidelijk demonsteren hoe U een handeling moet uitvoeren.

 

volgmotor

 

 

 

 

 

 

 

De lessen bestaan uit de volgende fasen. U begint eerst met de basisvaardigheden om de motor te kunnen beheersen. Hiervoor zijn er 12 bijzondere verrichtingen. Op het rijexamen moet U 7 verrichtingen laten zien. Op de site van itheorie vind U duidelijk uitleg over deze bijzondere verrichtingen. Bent U hiervoor geslaagd dan kunnen we doorwerken naar het tweede gedeelte.

De verkeersdeelneming. Het rijden in het verkeer. Mijn 20 jaar ervaring leert dat hier te makkelijk over wordt gedacht. “ik rijd al 25 jaar auto zonder ongelukken” hoor ik vaak. Motorrijden is een geheel andere tak van verkeersdeelnemen. In deze lessen zal het vrij snel duidelijk worden dat motorrijden anders is dan autorijden. Voordeel is wel dat door het inzicht van het motorrijden het autorijden er zeker op vooruit zal gaan.
Voordat U het examen verkeersdeelneming kan doen, moet U wel eerst een theorie examen voor de motor hebben gehaald.
 

 


 

 

   
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Tevens maak ik gebruik van video beelden om de situaties meer aanschouwelijker te maken.