Loading PageLoader
Text Smaller Text Bigger

Auto

De autorijlessen zijn gestopt per 1 januari 2017.

U ziet me nog wel rijden. Dat komt omdat de huidige kandidaten nog bezig zijn met het afronden van hun rijopleiding.

Ik ga hierna alleen nog door met het geven van Motorrijlessen.

 

Autorijles.
Vanaf de leeftijd van 16,5 jaar mag begonnen worden met het volgen van rijlessen. Wanneer de leeftijd van 17 jaar bereikt is mag je op voor het praktijk examen. Hierna mag je autorijden onder begeleiding van een begeleider. Meer info hierover kan je vinden op www.2todrive.nl . Vanaf de leeftijd van 18 jaar zijn er geen beperkingen na het halen van het rijbewijs.
Natuurlijk moet je voordat je praktijkexamen kan doen eerst geslaagd zijn voor het theorie gedeelte. De theorielessen kan je online volgen via www.itheorie.nl . Is er bij het volgen van de online theorielessen iets niet duidelijk en je vraagt dat in de lesauto dan laat ik via een praktijkvoorbeeld zien wat er bedoeld wordt. 

Faalangstig?
AMR Hazekamp heeft een specialisatie met betrekking tot omgaan met faalangstigen. Door een rustige uitleg en door vragen te stellen over hoe je zelf iets zou kunnen oplossen kom je erachter dat je meer kan dan je zelf denkt te kunnen. Juist ook door het geven van complimentjes op de juiste momenten groei je in je eigen kunnen. Ik leer je tijdens de rijlessen meer dan wat er eigenlijk van je verlangd wordt. Hierdoor bereiken we het niveau dat je het liefst alleen wilt rijden, zonder rijinstructeur naast je. Je kunt nu autorijden en zal hierdoor heel veel minder last hebben van faalangst. Komt het dan toch nog opzetten dan bestaat er ook bij het CBR nog een apart examen voor faalangstigen. Mijn ervaring is dat de meeste kandidaten dit faalangst examen dan niet meer nodig hebben.Rijangst.
Ooit het rijbewijs gehaald maar nooit meer gereden? Bang op de autosnelweg? Bang voor bruggen of tunnels?
Hierbij kan AMRHazekamp ook helpen. We bespreken eerst het probleem en gaan dan kijken wat we kunnen doen om dit aan te kunnen pakken. Indien het trauma zeer ernstig is zal ik u doorverwijzen naar een specialist of psycholoog.


AMR Hazekamp en Mazda.
Ik geef al jaren les in een Mazda. Mazda is een van de minst pechgevoelige auto’s. De lesauto die ik gebruik is de nieuwste Mazda 3. Deze auto heeft een benzine motor en is handgeschakeld. Natuurlijk voorzien van airconditioning en navigatie. Het grote voordeel van les krijgen in een benzine auto is, dat je na het behalen van je rijbewijs niet eerst hoeft te wennen aan een benzine auto. Het rijdt namelijk heel anders dan een auto met diesel motor. De auto wordt goed onderhouden waardoor er geen uitval is door pech gevallen. In de wintermaanden rijd ik met winterbanden zodat u ook leert omgaan met het rijden in de sneeuw.